Αρχείο

10/11/2017

Αρχικός σχεδιασμός του shortfilm.gr

Το shortfilm.gr ξεκίνησε το 2001 σε μια περίοδο που το διαδίκτυο ακόμα προσπαθούσε να βρει τις σταθερές του, πόσο δε μάλλον στην Ελλάδα που τα κινηματογραφικά sites ήταν υποτυπώδη και σε πρωτόλεια φάση.

Απο τα πρώτα σχέδια της t-shOrt, αμέσως μετά την ίδρυσή της το 2001, ήταν η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα συγκέντρωνε όλα (ή όσο το δυνατόν περισσότερα) στοιχεία που να αφορούν στην ιστορία της μικρής ταινίας στην Ελλάδα. 

Η κατοχύρωση του domain " www.shortfilm.gr " ήταν από τις πρώτες ενέργειες μας για να έχουμε το ποιο κοντινό και ενδεικτικό όνομα url για το portal της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας. Ξεκίνησαν όλες οι ενέργειες για τον σχεδιασμό και στην συνέχεια δημιουργήθηκαν δύο ακόμα portal (www.bigbang.gr και www.shortfromthepast.gr). Το 2017 έγινε ανασχεδιασμός και εικαστική ένωση των τριών sites (shortfil.gr, bigbang.gr και shortfromthepast.gr) ώστε να έχουν ενιαία και ομοιόμορφη σχεδιαστική πλοήγηση.

Πρώτο intro στην αρχική σελίδα υποδοχής του shortfilm.gr (2001)

Πρώτο intro στην αρχική σελίδα υποδοχής του shortfilm.gr (2001). Το intro σχεδιάστηκε απο την εταιρεία Conseptum απο συνεργάτη που ενθουσιάστηκε με την όλη εργασία του site. 

Το shortfilm.gr είναι το 1ο στη σειρά site (2001) για την ελληνική κινηματογραφική μικρή ταινία και με αυτό αρχίζει ο σχεδιασμός για το τρίπτυχο των ιστοσελίδων της παρουσίασής της στο κοινό. 

Στον ανασχεδιασμό του 2017, το shortfilm.gr (2001) ενοποιήθηκε αισθητικά  με τα άλλα δυό sites που ακολούθησαν (bigbang.gr 2003 και shorfromthepast 2004) κάτω απο γενικό domain "shortfilm.gr"

Το intro έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση γιατί το γραφικό σχεδιάστηκε με βάση τους τίτλους ταινίας και τόνιζε την κινηματογραφικότητα του site.

Φωτογραφικό Υλικό