Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
8/3/2005 | ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με τίτλο «Μικροκύματα», η  Τηλεόραση της Βουλής εγκαινιάζει την προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους. Σκοπός της είναι να παρουσιάσει και να γνωρίσει στο ευρύ  κοινό παλαιότερα και νεότερα έργα αυτού του ξεχωριστού είδους της φιλμικής δημιουργίας, το οποίο από χρόνια ανθεί στον τόπο μας.

 

Πολλές από αυτές τις ταινίες έχουν διαγωνιστεί και συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

 

Η προβολή των ταινιών θα γίνεται κάθε Τρίτη και ώρα 22.00. Η πρεμιέρα των προβολών είναι την Τρίτη 1 Μαρτίου.

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τις ταινίες:

 

Ο Γκόγκος (2001), του Παναγιώτη Φαφούτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Γεννατάς, Ακύλας Καραζήσης, Μαρία Σκουλά

Στην άκρη ενός επαρχιακού δρόμου, σ’ ένα σπίτι που λειτουργεί και ως ταβέρνα για περαστικούς, ζει ένα ανδρόγυνο που τίποτα το συναρπαστικό δεν συμβαίνει στη ζωή του. Μ ια μέρα, ένας πλανόδιος πωλητής πείθει τη γυναίκα ν’ αγοράσει βερεσέ τραπεζομάντιλα για την ταβέρνα της. Από εκείνη τη στιγμή, τα τραπεζομάντιλα κυριαρχούν στη ζωή της, ως μέσο απόδρασης από την πεζή πραγματικότητα. Ώσπου μια νύχτα, ανήμπορη ν’ αντιδράσει, τα παρακολουθεί να καταστρέφονται μέσα στο τρελό κέφι ενός γάμου. Τίποτα, όμως, δεν είναι πια το ίδιο στη ζωή της.. Έστω και με κατεστραμμένα τραπεζομάντιλα, είναι αποφασισμένη πως το «ταξίδι» της μπορεί να συνεχιστεί.

Διάρκεια: 12΄

 

Χωρίς Πρόσωπα (1994), του Γιάννη Λεοντάρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κεχαγόγλου, Μαρία Κωνσταντάρου, Γιάννης Αναστασάκης.

Η Ειρήνη δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έζησε και γιατί σκότωσε. Οι υπόλοιποι είναι ανίκανοι ν’ ακούσουν. Τρεις διαφορετικές γλώσσες, ξένες ανάμεσά τους, μόνο και μόνο για να σκεπαστεί η σιωπή.

Διάρκεια: 18΄

 

Recitativo (1995), του Αχιλλέα Κυριακίδη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένος Χαραλαμπίδης, Κώστας Αποστολίδης, Αγλαΐα Παππά.

Μια γυναίκα διχάζεται ανάμεσα στην κοινοτυπία της πραγματικότητας και στην μαγική πραγματικότητα της όπερας.

Διάρκεια: 15΄

 

Asfael (1987), του Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τώνια Νικολινάκου, Κώστας Παγώνης, Βάσος Ανδρονίδης.

Βρισκόμαστε σ’ ένα θέατρο στο μακρινό μέλλον. Ένα πλήθος ετερόκλητο –γέροι, νέοι, καλλιτέχνες, παλαιστές, κλόουν κ.λπ.- ζει μέσα στα παρασκήνια και στα καμαρίνια του καμπαρέ. Μια νέα κοπέλα ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή.

Διάρκεια: 14΄