Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
1/12/2005 | ΑΡΤΙΟΝ

Συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας

1 Δεκεμβρίου 2005

Συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ
Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας

 Μετά τις δυο πρώτες απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ προετοιμάζει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας, υποσχόμενη την περαιτέρω αναβάθμιση του σε κάθε τομέα. Η τρίτη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο διάστημα από 4 έως 7 Μαΐου 2006.
 Στα πλαίσια αυτά, η ΑΡΤΙΟΝ ανακοινώνει την έναρξη της επίσημης διαδικασίας  συλλογής αιτήσεων συμμετοχής στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται για την 1η Μαρτίου 2006.
 Οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής μπορούν να βρεθούν στις ανανεωμένες ιστοσελίδες της ΑΡΤΙΟΝ (www.artion.org.gr) και του Διεθνούς Φεστιβάλ (www.naoussafilmfestival.com).
 Στις ιστοσελίδες μας μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις δραστηριότητες της ΑΡΤΙΟΝ και να μάθετε τα πάντα για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Νάουσας.
 Επιπλέον, από φέτος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους απευθείας μέσω της ιστοσελίδας μας.

 Πληροφορίες σχετικά με την διοργανώτρια ΑΡΤΙΟΝ και το Φεστιβάλ μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες: www.artion.org.gr και www.naoussafilmfestival.com.
 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο:
§ 6974479043 (Νίκος Κουτσογιάννης Υπεύθυνος Οικονομικών, Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων)
§ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@artion.org.gr
 
 Παρακάτω, παραθέτουμε την παρουσίαση της ΑΡΤΙΟΝ, το Προφίλ του Φεστιβάλ, καθώς και μια σύντομη περιγραφή του 2ου Φεστιβάλ.


Παρουσίαση της ΑΡΤΙΟΝ

 Η αστική εταιρεία τέχνης και πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ αποτελεί δημιούργημα μιας παρέας νέων ανθρώπων με κοινά στοιχεία την αγάπη για τις τέχνες, τη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και το όραμα για τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων.
 Η ΑΡΤΙΟΝ είναι μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 με έδρα της την ηρωική πόλη της Νάουσας και βασικό τομέα δραστηριοποίησης τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών.
 Πρώτιστο μέλημα της ΑΡΤΙΟΝ είναι να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους δημιουργούς, να οργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στην πόλη της Νάουσας και εν γένει στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και να συμβάλλει από τη δική της πλευρά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
 Ήδη, η ΑΡΤΙΟΝ προβαίνει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των στόχων της διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Νάουσας.
 Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρουσίαση της αστικής εταιρείας τέχνης και πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ, θα θέλαμε να δώσουμε μια υπόσχεση, αυτή... των άρτιων διοργανώσεων.

Προφίλ Φεστιβάλ

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας επιδιώκει να αποτελέσει μια μοναδική εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία θα έχει το δικό της δυνατό, ξεχωριστό στίγμα, μια εκδήλωση ποιοτική και συνάμα πρωτοποριακή.
 Στα πλαίσια αυτά και ακολουθώντας πιστά τους στόχους που έθεσε η ΑΡΤΙΟΝ κατά την ιδρυτική της πράξη, το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας υιοθετεί την ψηφιακή τεχνολογία επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους μέσα από ένα υψηλού επιπέδου διαγωνιστικό φεστιβάλ.
 Η ΑΡΤΙΟΝ τοποθετεί στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ταινίες από διάφορες κατηγορίες (μυθοπλασία, video art, animation, κτλ.) δείχνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον και σημασία σε κάθε δημιουργία.
  Το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας τοποθετεί στο κέντρο τον δημιουργό και στηρίζει την προσπάθεια του. Ταυτοχρόνως, επιδιώκει να φέρει τον δημιουργό σε επαφή με τον κύριο αποδέκτη του έργου του, τον θεατή.
 Ακριβώς αυτή η αμεσότητα στη σχέση δημιουργού – θεατή, καθώς και η ενεργός συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, ήταν ορισμένοι από τους λόγους που το εγχείρημα της ΑΡΤΙΟΝ συνάντησε από την πρώτη κιόλας χρονιά την ένθερμη αποδοχή τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων.
Επιπρόσθετα, μέσα από την διοργάνωση προσφέρεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο αποκομίζοντας πολλαπλά ωφέλη.
 Επιπλέον, με την καθιέρωση του διεθνούς χαρακτήρα της διοργάνωσης το φεστιβάλ ανοίγει τα φτερά του και παρασύρει δημιουργούς και θεατές σ’ ένα ονειρικό ταξίδι ανά τον κόσμο.
 Το Φεστιβάλ αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, αναβαθμίζεται σε κάθε επίπεδο και η ΑΡΤΙΟΝ με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε δημιουργούς και θεατές επιδιώκει την καθιέρωση του στη συνείδηση των ανθρώπων του κινηματογράφου ως ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός, σημείο αναφοράς για τα τεκταινόμενα στο χώρο του κινηματογράφου.
  Όλα τα ανωτέρω στοιχεία επιτρέπουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας να διεκδικεί με αξιώσεις μια επιφανή θέση στο στερέωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ.

 Λίγα λόγια για το 2ο Φεστιβάλ

 Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2005 στην αίθουσα προβολών του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας.
 Διοργανώθηκε από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία τέχνης & πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και του Δήμου Νάουσας.
  Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το περιοδικό COOL. Χορηγός του Βραβείου Κοινού ήταν η HEINEKEN και χρυσοί χορηγοί οι ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ και SEVEN VIDEO NET.
 Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δημιουργοί από 28 χώρες και κατά τη διάρκειά του προβλήθηκαν συνολικά 107 ταινίες, σε 1000 περίπου λεπτά διαγωνιστικών προβολών.
  Αξίζει να τονισθεί η εντυπωσιακή παρουσία του κοινού, το οποίο με πρωτοφανή ενθουσιασμό στήριξε την διοργάνωση και συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της.