Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
17/3/2006 | IEK ΔΟΜΗ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Από τις 15 Μαΐου και για έξι – 6 εβδομάδες η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο Τομέας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΟΜΗ οργανώνουν ένα εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο για την τέχνη και τεχνική της Σεναριογραφίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – εργαστήριο που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην γνώση του Σεναρίου. Μια σειρά από συναντήσεις όπου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν πλήρως την λειτουργία του Σεναρίου, να πειραματισθούν με την συγγραφή ενός Σεναρίου, να γνωρίσουν τα μυστικά της αγοράς, αλλά και να μάθουν πώς μπορούν να προωθήσουν το Σενάριό τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας 48+15 διδακτικών ωρών. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 τετράωρες συναντήσεις / μαθήματα. Η μία συνάντηση έχει θεωρητικό – διδακτικό περιεχόμενο γύρω από το σενάριο και το επάγγελμα του σεναριογράφου, ενώ η άλλη έχει χαρακτήρα εργαστηρίου (workshop) πάνω στην ανάπτυξη (development) των προτεινόμενων ιδεών των σπουδαστών που θα αναπτυχθούν έως ότου λάβουν τη μορφή σεναρίου.

Πέραν του βασικού προγράμματος των 48 ωρών του σεμιναρίου κάθε εβδομάδα θα παρέχεται η δυνατότητα συναντήσεων των σπουδαστών με γνωστούς σεναριογράφους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου (Master Classes). Στις συναντήσεις αυτές θα γίνεται παρουσίαση και συζήτηση πάνω στην επαγγελματική εμπειρία, το έργο και τα τρέχοντα projects των καλεσμένων σεναριογράφων. Τα Master Classes είναι διάρκειας 15 ωρών συνολικά.

Στο τέλος του εξειδικευμένου αυτού Σεμιναρίου, αν κάποιο Σενάριο διακριθεί, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίησή του.

Οι διδάσκοντες στο σεμινάριο είναι δέκα (10) επαγγελματίες σεναριογράφοι, μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και συγκεκριμένα οι:
 
Πέτρος Μάρκαρης
Η Αιωνιότητα και Μια Μέρα
Το Βλέμμα του Οδυσσέα
Ελένη Μαβίλη 
Χάι Ροκ
Λαβ Σόρι
Μάριος Ποντίκας
Ο Μεγάλος Θυμός
Η Αγάπη Άργησε Μια Μέρα
Στέλλα Βασιλαντωνάκη
Βέρα στο Δεξί
Δεκάτη Εντολή
Βασίλης Σπηλιόπουλος
Κρυφά Μονοπάτια
Μη μου λες Αντίο
Γιώργος Μακρής
Η Χορωδία Του Χαρίτωνα
Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα

Πάνος Κοκκίδης
Όχι τα Νέα
Το Συνεργείο Γιάννης Μαρούδας
Βότκα Πορτοκάλι
Ο Ελκυστής Αλέξανδρος Ντερπούλης
Ένα Καλοκαιρινό Βράδυ
Δύο στα Όρθια

Αλέξανδρος Κακαβάς
Τέλος Εποχής
Κόκκινος Κύκλος