Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
15/11/2006 | ΑΖΑ

ΑΖΑSHORTFILMFESTIVAL

Νοέμβρης 2007

ΑΖΑSHORTFILMFESTIVAL

...keep pushing good cinema…

Το ΑΖΑ video-cinema club ξεκίνησε πριν 14,000 τίτλους κινηματογραφικών ταινιών ή πριν 22 χρόνια !!
Στόχοι του, η δημιουργία μιάς ταινιοθήκης στην πόλη μας, όλων τών σημαντικών ταινιών, όλων των εποχών και απ’ όλον τον κόσμο , προωθώντας έτσι το σημαντικό σινεμά φέρνοντας το και μέσα στο σπίτι μας.
Ταυτόχρονα, και φυσιολογικά, δημιούργησε το ‘στέκι’  τών σινεφίλ, τον χώρο για εναλλακτικό σινεμά και για ατέλειωτες  συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πάνω στον κινηματογράφο.

Η προσπάθεια δύο δεκαετιών τού ΑΖΑ video-cinema club στην προώθηση του σημαντικού σινεμά, συνεχίζεται τώρα με το ξεκίνημα τού AZASHORTFILMFESTIVAL, στα μέτρα τού κάθε νέου και νέας που ονειρεύεται ή έχει ήδη γυρίσει το δικό του φιλμ.
Είναι η νέα προσπάθεια τού Γιάννη & Αλέξη Ζαχόπουλου να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ που μπορεί να αναδείξει, και φυσικά να προωθήσει, νέα ταλέντα στον χώρο τού ελληνικού κινηματογράφου.

Ενα φεστιβάλ-πρόκληση για τα νέα παιδιά, που πιστεύουμε και πιστεύουν, οτι έχουν το ταλέντο, το μυαλό και τον ‘καημό’  να δημιουργήσουν. Φίλμ τραβηγμένα ακόμη και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή και κινητό τηλέφωνο  (γιατί όχι??!!!) θα είναι ευπρόσδεκτα απο την κριτική επιτροπή,  και τα μέλη της  θα είναι στην διάθεση όλων για οποιαδήποτε πληροφορία.

Το πρώτο AZASHORTFILMFESTIVAL τού 2007 θά περιλαμβάνει μόνο ταινίες μυθοπλασίας, διάρκειας μέχρι 20 λεπτών, έτσι που η έμφαση να δοθεί στην σκηνοθεσία, στο σενάριο και τις ερμηνείες.
Οι συμμετοχές, σε μορφή DVD , μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2007 στην διεύθυνση τού  ΑΖΑ :

ΑΖΑ video-cinema club
Π. Π. Γερμανού 5    54622    ( κέντρο)
Γ. Βιζυηνού 65        54636    ( 40 εκκλ.)   
Tηλέφωνα:  2310 284 748    2310 968 600  &   6944 207007

*** με την υποστήριξη τού ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
και τού  ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ