Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
16/11/2006 | Athens Video Art Festival

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL 07

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL 07

Το Athens Video Art Festival, είναι ένα πρωτότυπο φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης στην κινούμενη μορφή της για όλους τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας.
Η video art αποτελεί μία  από τις πλέον αναπτυσσόμενες μορφές τέχνης, που συνδυάζει τη φωτογραφία, την κίνηση, τη μουσική και κυρίως τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό .
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προωθήσει αυτή τη σύγχρονη και ιδιαίτερα ζωντανή μορφή έκφρασης, δίνοντας στους καλλιτέχνες επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και την ευκαιρία να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικοαουστικά μέσα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται ένα πρωτότυπο θέαμα στο ευρύ κοινό.
Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση του Athens Video Art Festival είναι η Μultitrab Productions.
Η Μultitrab Productions είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα που δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως με σκοπό πάντα την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού. Χωρίς να περιορίζεται στα γεωγραφικά σύνορα της, δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να εκφραστούν ανοικτά και να προβάλουν το έργο τους, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με την παραγωγή video art.
Ήδη μπορούμε να μιλήσουμε για διεθνή επιτυχία για την χώρα μας αφού το Athens Video Art Festival είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο festival και το επίσημο festival video art στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ο.Π.Ε.Π.(Οργανισμού Προβολής Υπουργείου Πολιτισμού) και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Στις δύο επίσημες διοργανώσεις του:


• Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έδωσαν το παρόν
• Έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 900 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, κάτι πρωτοποριακό και για τα διεθνή δεδομένα 
• Αυτόν τον καιρό εκπροσωπεί την χώρα μας σε μεγάλα festival video art ανά τον κόσμο με πιο πρόσφατους σταθμούς την Ισπανία και την Ρωσία.

Η Multitrab Productions εκτός από την ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ πραγματοποιεί και άλλες ενέργειες που ονομάζουμε «Παράλληλες Δράσεις», έχοντας σαν σκοπό να την επαφή της video art με όσο το δυνατό περισσότερο κοινό και χώρους, είτε πρόκειται για συνεργασίες με διάφορα festivals, είτε μουσικές εκδηλώσεις, είτε με συνεργασίες με μεγάλα συναυλιακά γεγονότα.

Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: www.athensvideoartfestival.gr

(Σε κάθε επίδειξη video art το Athens Video Art Festival επιδεικνύει δικό του υλικό κάνοντας δικές του παραγωγές)

 

 

 

Athens Video Art Festival 07


Το Αthens Video Art Festival ετοιμάζεται για την τρίτη και πιο δυναμική μέχρι τώρα διοργάνωση του και έχει ορίσει ραντεβού για τον Απρίλιο του 2007.

Το κάλεσμα για δημιουργία εξαπλώνεται ήδη σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο για να μπορέσει να παρουσιάσει τον Απρίλιο στην Αθήνα μία πρωτοποριακή και πρωτότυπη διοργάνωση.

Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της video art, στο Athens Video Art Festival θα συμπεριληφθούν μοναδικά video installations, live art performances με την συμμετοχή του κοινού και εντυπωσιακές κατασκευές.

Συγκεκριμένα οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν στις εξής κατηγορίες :

• Video Art
• Video Installations
• Live Art – Performance Art
• Κατασκευές

Στο Athens Video Art Festival θα φιλοξενηθούν κορυφαία φεστιβάλ video art του εξωτερικού, μέσω προβολής υλικού και παρουσιάσεις από επίσημους εκπροσώπους των φεστιβάλ που θα καταφθάσουν από το εξωτερικό ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Μετά το πέρας των προβολών θα ακολουθεί μουσικό event με συνοδεία πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού με επίσημους προσκεκλημένους.

Προθεσμία παράδοσης συμμετοχών: 20 Ιανουαρίου 2007 (σφραγίδα ταχυδρομείου)
Σημαντική είναι η online προεγγραφή

Online προεγγραφή, πληροφορίες για τους κανόνες και φόρμα συμμετοχής στο
www.athensvideoartfestival.gr

Με εκτίμηση:

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Multitrab Productions
Athens Video Art Festival
info@athensvideoartfestival.gr
www.athensvideoartfestival.gr