Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
17/1/2007 | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

CRASHFEST

Ανακοίνωση-Δελτίο τύπου

Το ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Δεύτερο Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών , με τον τίτλο:2o CRASHFEST.
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , 18,19,20 &21 Απριλίου και είναι διαγωνιστικο.

Καλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να απευθυνθούν στον υπεύθυνο επικοινωνίας και διδάσκοντα:
Θωμά Λιναρά
Τηλ.: 231-0-378635 (12-13.30) 
Φαξ: 231-0-285759
e-mail : linaras@filmfestival.gr

για να παραλάβουν την αίτηση και τον κανονισμό του Φεστιβάλ,
και να πληροφορηθούν την διεύθυνση όπου πρέπει να στείλουν τις ταινίες τους, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.
Όσοι είναι σπουδαστές Κινηματογραφικών Σχολών, μπορούν να απευθυνθούν και στις γραμματείες των σχολών τους.
Η σύνθεση της Κριτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από γνωστά πρόσωπα του Κιν/φου και της Τέχνης, θα ανακοινωθεί μετά την λήξη των υποψηφιοτήτων, όπως επίσης και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.
 
Ο Υπεύθυνος για την διοργάνωση και Διδάσκων:
Νίκος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
(Σκηνοθέτης και Παραγωγός)

 


Λίγα λόγια για το CRASHFEST

Το CRASHFEST, το Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών, που διοργανώνει το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, είναι μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται  σε μια υπαρκτή ανάγκη έκφρασης των νέων,  σε μια εποχή που η οπτικοακουστική επικοινωνία είναι  κυρίαρχη και επηρεάζει καθοριστικά τις κοινωνικές και διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Το  Φεστιβάλ αυτό, δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο ένα βήμα όπου οι νέοι άνθρωποι (μελλοντικοί επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού προϊόντος), θα επιδείξουν την δημιουργικότητά τους, αλλά και ένας χώρος για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από την ποιότητα της κινηματογραφικής παιδείας στην χώρα μας.
Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει:
- πόλος συνεργασιών, γνωριμίας και νεανικής δημιουργικότητας,
- χώρος όπου οι  ίδιοι οι σπουδαστές και οι νέοι δημιουργοί θα συνομιλούν ο ένας με τον άλλο μέσω της δουλειάς τους
- πεδίο όσμωσης, επικοινωνίας και κινηματογραφικού πάθους.  

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικο και οι υποψήφιες ταινίες ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation & Πειραματικές  και διεκδικούν ένα από τα δώδεκα βραβεία, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό του.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από Επαγγελματίες και Προσωπικότητες της Τέχνης και του Κινηματογράφου.

Το 2006 το 1ο CRASHFEST έλαβε χώρα στις δυο αίθουσες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από 7 έως και 11 Απριλίου, και η απονομή των βραβείων έγινε στην αίθουσα Ολύμπιον του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν 110 ταινίες από 22 Σχολές της Ελλάδος και του Εξωτερικού και τις προβολές παρακολούθησαν περισσότεροι από δυο χιλιάδες θεατές.

Φέτος, (2007), το 2ο CRASHFEST θα πραγματοποιηθεί πάλι στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από 19 έως και 22 Απριλίου.
Εκτός από το Διαγνωστικό τμήμα των ταινιών θα υπάρξει και Διαγωνισμός Καλύτερου Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους έως πέντε λεπτά (5’) που ακόμα δεν έχει γυριστεί.
Παράλληλα με τις προβολές θα υπάρχουν και άλλες κινηματογραφικές εκδηλώσεις, όπως αφιερώματα σε Έλληνες  και Ξένους Σκηνοθέτες και φυσικά… Συναυλίες και Πάρτι.