Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
10/8/2007 | Νύχτες Πρεμιέρας

Διαγωνισμός ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους

Διαγωνισμός ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους «άνθρωπος & ψηφιακή εποχή»

Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας νύχτες πρεμιέρας, εδώ και 13 χρόνια, στηρίζει και προωθεί σταθερά τη σύγχρονη και πρωτοποριακή δημιουργία, τη φρέσκια ματιά, δίνοντας προβάδισμα στους νέους. για τη φετινή διοργάνωση, προκειμένου να φέρει ακόμη πιο δυναμικά τους νέους στο προσκήνιο, το φεστιβάλ προκυρήσσει διαγωνισμό ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους για νέους δημιουργούς, διαλέγοντας ως θέμα ό,τι πιο σύγχρονο: την ψηφιακή εποχή και τη σχέση του ανθρώπου με αυτή.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε απόφοιτους δημοσίων ή ιδιωτικών σχολών κινηματογράφου της Ελλάδας & του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία μικρού μήκους ταινία. θα διαγωνιστούν ταινίες διάρκειας 5’ γυρισμένες με ψηφιακή κάμερα (mini dv ή hd cam).

Τις ταινίες θα κρίνει μία ειδική κριτική επιτροπή, η οποία και θα απονείμει το βραβείο στο νικητή του διαγωνισμού. ο νικητής θα ταξιδέψει στο βερολίνο κατά τη διάρκεια της 58ης berlinale (7-17 φεβρουαρίου 2008), με όλα τα έξοδα πληρωμένα, και θα λάβει ειδική διαπίστευση η οποία θα του εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου απ’ όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα στάδια:
1.οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν, έως την 1η Αυγούστου, βιογραφικό, δείγμα της δουλειάς τους (dvd με μία ταινία μικρού μήκους που έχουν σκηνοθετήσει) και μία σύντομη παρουσίαση της ιδέας τους για το επικείμενο φιλμ (max. 1 σελίδα α4) στα γραφεία του φεστιβάλ: Μπενάκη 5, τκ 15238, Χαλάνδρι με την ένδειξη: για τον διαγωνισμό ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους «άνθρωπος & ψηφιακή εποχή».
2.κατόπιν επιλογής, 10 συνολικά συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας τους. ο κινηματογραφικός εξοπλισμός θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
3.το φεστιβάλ θα καλύψει όλα τα έξοδα του μοντάζ και θα εξασφαλίσει ειδικό τεχνικό, ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του post production.
οι ταινίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
4.όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του 13ου φεστιβάλ νύχτες πρεμιέρας, στον κινηματογράφο Απόλλων. μετά το τέλος της προβολής θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού και θα γίνει η βράβευσή του.