Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
5/2/2008 |

2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Psarokokalo

2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Psarokokalo
01 – 10 Φεβρουαρίου 2008
Το Φεστιβάλ Psarokokalo, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Ιανουάριο του 2007.Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει στο κοινό νέες παραγωγές οπτικοακουστικών έργων που προτάσσουν και αναζητούν νέες μορφικές λύσεις σε ζητήματα εικόνας, ρυθμού και αφήγησης και χρησιμοποιούν γι’ αυτό το σκοπό νέες και παλαιότερες τεχνολογίες.
Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Psarokokalo, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί από 1 έως και 10 Φεβρουαρίου 2008 στον πολυχώρο Nixon. (Αγησιλάου 61 Α-Β, Κεραμεικός).
Το Nixon bar- restaurant- cinema παρέχει στο φεστιβάλ Psarokokalo την ιδιαίτερα προσεγμένη, διαφορετική αίθουσα προβολών του χωρητικότητας 60 ατόμων. Δίνοντας στους κινηματογραφόφιλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με άνεση τις ταινίες, πίνοντας το ποτό τους, και αργότερα να σχολιάσουν και να γίνουν παρέες στο φιλόξενο χώρο του.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ καθώς και animations, παράλληλα οπτικοακουστικά δρώμενα και μια μεγάλη έκθεση Ελλήνων εικαστικών.
Kαθημερινά, θα πραγματοποιούνται δύο δίωρες προβολές ταινιών μικρού μήκους από τις 19:00 έως τις 21:00 και από τις 22:00 έως τις 00:00. (Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο τύπου). Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με Αγγλικούς υπότιτλους.
Το Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ για το βραβείο Κοινού περιλαμβάνει 65 μικρού μήκους ταινίες από 29 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι οι βραβευμένες ταινίες:
Saliva, του Βραζιλιάνου Esmir Filho (semaine de la critique Cannes 2007). Minus, του Σέρβου Pavle Vuckovic (τρίτο βραβείο, Cinefoundation competition, Cannes Film Festival 2007). Poyraz του Τούρκου Βelma Βas (ειδική αναφορά στο Rio de Janeiro Short film festival 2006). Brother του Galvin Scott Davis από την Αυστραλία (βραβείο καλύτερης ταινίας Beverly Hills film festival). A moment της Valeria Ruiz από τις ΗΠΑ (audience award Brooklyn film festival).
Πολλές από τις ταινίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κάρλοβι Βάρι κ.α) και οι περισσότερες από αυτές προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης τα εξής αφιερώματα:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ (σε συνεργασία με την Filmoteca Vasca)
Ταινίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της βασκικής κινηματογραφικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων χρονών, μεταξύ των οποίων και οι βραβευμένες Eramos Pocos και Maquina.
ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (σε συνεργασία με το Romanian Film Center)
Ταινίες που διακρίθηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ανάμεσα στις οποίες:
Un Cartus De Kent Si Un Pachet De Cafea (Χρυσή Άρκτος 2004) του Cristi Puiu σκηνοθέτη του The Death of Mr. Lazarescu, Trafic (Χρυσός Φοίνικας 2004) του Catalin Mitulescu, Calatorie La Oras (φεστιβάλ Καννών 2004 – Cinefondation) του Corneliu Porumbou.

ROY ANDERSSON (σε συνεργασία με το Swedish Film Institute και το Studio 24). Οι μικρού μήκους ταινίες του γνωστού Σουηδού σκηνοθέτη:Something Happened (1987) A World of Glory (1991) καθώς και 40 από τα "ιδιαίτερα" διαφημιστικά που έχει σκηνοθετήσει για την σουηδική τηλεόραση.

SALFORD FILM FESTIVAL (http://www.salfordfilmfestival.org.uk)
Έξι από τις καλύτερες μικρού μηκους ταινίες του φεστιβάλ, συνολικής δίαρκειας 86 λεπτών, επιλεγμένες από τον διευθυντή προγράμματος του Salford, Steve Balshaw, ειδικά για το φεστιβάλ Psarokokalo.

HOLLYSHORTS FESTIVAL (http://www.hollyshorts.com)
Ένα από τα πλέον ανερχόμενα, ανεξάρτητα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Hollywood, παρουσιάζει τις καλύτερες ταινίες του, επιλεγμένες από τον διευθυντή προγράμματος Daniel Sol, ειδικά για το φεστιβάλ Psarokokalo.
Παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Psarokokalo:

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Psarokokalo θα γίνει η πρεμιέρα της διαδραστικής performance, με τίτλο Patakouna. (performers: Άννα Ελεφάντη, Εύα Τσακνή, concept: Eύα Τσακνή, προγραμματισμός και ηχητική επιμέλεια: Λάμπρος Πηγούνης )

Έξι ήχοι αντιστοιχούν σε έξι διαφορετικές για την κάθε performer δράσεις. Ο θεατής συνθέτει την performance αλλάζοντας μέσω ενός ειδικού τηλεχειριστηρίου τους ήχους και κατά συνεπεία και τις δράσεις των performer.
Το δρώμενο θα μπορούν να παρακολουθήσουν κινηματογραφόφιλοι με δωρεάν είσοδο πριν από την έναρξη των προβολών, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Ταυτόχρονα, και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει μεγάλη, ομαδική έκθεση από νέους καλλιτέχνες – εικαστικούς, με δωρεάν είσοδο, στον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το χώρο του Nixon, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν εικαστικούς με διαφορετικές κουλτούρες και νέες τεχνικές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους :

Βάλβη Αγγελίνα, Μεραμβέλιωτάκης Κων/νος, Παπαγρηγορίου Αλέξανδρος, Δεληγιάννης Νίκος, Χρυσίκος

Θεόδωρος.
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 12.30 π.μ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με ελεύθερη είσοδο στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).

Στην παρουσίαση του Φεστιβάλ συμμετέχουν:

Παπαηλίου Αλέξανδρος - διοργανωτής
Τατιάνα Κουμούτση - καλλιτεχνική διευθύντρια
Σταύρος Ράπτης - υπεύθυνος κινηματογραφικού προγράμματος
Όλγα Παπαδοπούλου - υπεύθυνη προώθησης ίντερνετ/τύπου/happenings
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008, το φεστιβάλ Psarokokalo, γιορτάζει, διοργανώνοντας μεγάλο πάρτυ με γνωστούς djs και παραγωγούς, στο χώρο του SOUL STEREO (www.soulstereo.gr), όπου θα γίνει η απονομή του βραβείου κοινού.
Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, μια πληθώρα από εικαστικά δρώμενα και με χαμηλό αντίτιμο ( EUR5 ) να απολαύσουν στον άνετο χώρο του Nixon, δυο ώρες γεμάτες με ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε την ανεξάρτητη προσπάθεια μας , η οποία πραγματοποιείται ουσιαστικά αφιλοκερδώς από μια μικρή ομάδα νέων, με γνώμονα την αγάπη για τις τέχνες και με μοναδικό σκοπό την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου αλλά και όλες τις υπόλοιπες μορφές της.

www.psarokokalo.gr, www.myspace.com/psarokokalo, email: info@psarokokalo.gr
_________________________________________________________________________________

sendspace

Performance.rar (2 MB)

http://www.sendspace.com/file/6pifpy

Eikastikoi

http://www.sendspace.com/file/3aj8p3

JPGS tainiwn
http://www.sendspace.com/file/cuieyv

yousendit

JPGS tainiwn
http://download.yousendit.com/B5D85C4552B23276

Eikastikoi
http://download.yousendit.com/774F8071157F2BA0

Performance.rar
http://download.yousendit.com/529B70351D0DE955