Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
30/1/2009 | Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

Σενάριο και Ψηφιακό Παιχνίδι

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση
Αξιότιμοι κύριοι,

 Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή ημερίδας με θέμα «Σενάριο και Ψηφιακό Παιχνίδι», την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 και ώρες 10 π.μ. έως 5 μ.μ., στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα, δίπλα στο Πάντειο Παν/μιο).

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τη σημασία των δραματουργικών κανόνων και της τέχνης του σεναριογράφου στη δημιουργία των ψηφιακών παιχνιδιών (computer and video games), μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολιτιστικές βιομηχανίες στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα δίνεται ο λόγος στους ίδιους τους δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών για να μιλήσουν για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα έργα τους. Η ημερίδα, τέλος, θα συμπεριλάβει θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην έννοια της «διαδραστικής αφήγησης» αλλά και μια προσπάθεια χαρτογράφησης των προοπτικών της ψηφιακής παραγωγής παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Με την παραπάνω εκδήλωση η Ένωση Σεναριογράφων πρωτοπορεί εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τον διάλογο πάνω στην υβριδική αυτή μορφή αφήγησης και τις νέες, καινοτόμες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, και, παράλληλα, γεφυρώνει τους χώρους της «κλασικής» οπτικοακουστικής μυθοπλασίας (κινηματογράφος, τηλεόραση) με αυτόν του ψηφιακού παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και τη συμμετοχή σας

Μετά τιμής,


Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.            Υπεύθυνος διοργάνωσης
Στάθης Βαλούκος                     Γιάννης Μαρούδας