Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
24/4/2009 | CAID

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών
   
4 – 31 Μαΐου 2009 | CAID, Αθήνα

ΕπιστηΜΑΪΟς στο CAID
28 ημέρες του Μαΐου, 150 ώρες προβολών, 170 επιστημονικές πρεμιέρες, 26 χώρες και 29
επιστημονικά θέματα από ένα φεστιβάλ που ξέρει να ικανοποιεί την περιέργειά και να κάνει τη γνώση εμπειρία μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα.

Το Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης - CAID υποδέχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο νέο του χώρο στην Πειραιώς και ξεκινά, στις αρχές Μαΐου, καθημερινές προβολές ταινιών από κάθε γωνιά του κόσμου που εξάπτουν το ενδιαφέρον και καλύπτουν κάθε επιστημονικό πεδίο.  

Επιστημονικά ντοκιμαντέρ θα δώσουν την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να «δει μέσα από το μάτι του επιστήμονα», να μάθει για την έρευνα, να γνωρίσει τον Τσε, τους Μάγια και τους Αζτέκους, να συναντήσει ρομπότ, δεινόσαυρους, μυρμήγκια και υπνοβάτες, να ταξιδέψει σε Αφρική, Αλάσκα και Ανταρκτική, να εξερευνήσει τη χαμένη Ατλαντίδα και τον Παρθενώνα, να σπάσει μυστικούς κωδικούς, να περάσει μια μέρα με το Δαρβίνο, να κολυμπήσει στη Μεσόγειο και στον ποταμό Τουνγκούσκα, να αντιμετωπίσει το παρελθόν και το μέλλον του, να βρεθεί μπροστά σε ηθικά διλήμματα, να βρει το ελιξίριο της ζωής,

Τον Οκτώβριο, η Επιστήμη Πάει Σινεμά και τη σκυτάλη του φεστιβάλ για το διαγωνιστικό μέρος παίρνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Οι 5 βραβευμένες ταινίες θα φιλοξενηθούν από το Μουσείο Μπενάκη σε μια ξεχωριστή βραδιά.
•    12 – 25 Οκτωβρίου  - ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ / Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Το φεστιβάλ ξεκινάει τις επίσημες προβολές του στις 12 Οκτωβρίου στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, συνεχίζει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και κλείνει με τις προβολές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, όπου θα λάβει χώρα το διαγωνιστικό μέρος του. Συνολικά 80 ταινίες θα προβάλλονται καθημερινά, ενώ 35 από αυτές θα διαγωνιστούν για τα πέντε βραβεία του φεστιβάλ.
•    26 Οκτωβρίου – Μουσείο Μπενάκη
Οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται σε μια ξεχωριστή βραδιά. Τις προβολές θα ακολουθήσει ομιλία από τον ειδικό προσκεκλημένο του φεστιβάλ.   



4 – 31 Μαΐου 2009 

Προβολές στο Κέντρο CAID | Αίθουσα προβολών
Σπ. Πολυκράτους 6, 18 233, Αγ, Ι. Ρέντης
Δευτέρα–Κυριακή | 16.00–21.00

Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες: 2107251893
caid@otenet.gr  www.caid.gr/isffa 
http://isffa.blogspot.com