Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
14/4/2004 | Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Aπονομή βραβείων «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ»

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2004

 

Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 28 Μαρτίου το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2004 που διοργάνωσαν το ΄Ιδρυμα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ», η Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Η επιτυχία της εκδήλωσης που οφείλεται στην άψογη συνεργασία των συνδιοργανωτών, σε συνδιασμό με την ευρύτερη αποδοχή από τους σκηνοθέτες  ταινιών μικρού μήκους Φανταστικού Κιν/φου, επιβεβαίωσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου θεσμού.

Το Φεστιβάλ έληξε με την απονομή των εξής βραβείων:

1.     Βραβείο καλύτερης ταινίας «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» (1500 Ε χορηγία του Ιδρύματος «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» στην ταινία «ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΟΥΓΑ.

2.     Βραβείο σκηνοθεσίας (300 Ε χορηγία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ) στους ΖΑΦΕΙΡΗ ΧΑΪΤΙΔΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΚΑΒΑ για τις ταινίες «ΠΑΝΙΚ ΡΟΥΜ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ» και «Η ΚΟΥΚΛΑ» αντίστοιχα.

3.     Βραβείο σεναρίου (300 Ε χορηγία του Ιδρύματος «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ» στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ για την ταινία «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ».

4.     Τιμητική διάκριση φωτογραφίας (χορηγία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ) στον ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ για την ταινία «ΠΑΝΙΚ ΡΟΥΜ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ»».

5.     Τιμητική διάκριση μοντάζ (χορηγία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ) στον ΓΙΩΡΓΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙΔΗ για την ταινία «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΚΙΑ».

(Οι τιμητικές διακρίσεις φωτογραφίας και μοντάζ συνοδεύονται από ετήσια υποτροφία σε ένα από τους τομείς κατάρτισης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ).