Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
25/4/2013 | t-shOrt

Διεθνής αναγνώριση για το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Διεθνής αναγνώριση για το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Στις 16 – 20 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δρέσδης στη Γερμανία, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στο είδος του στην Ευρώπη.


Η ελληνική ταινία μικρού μήκους "Χαμομήλι" του Νεριτάν Ζιντζιρία, η οποία είχε λάβει τον Χρυσό Διόνυσο στο 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2012, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δρέσδης, επιλεχθείσα μέσα από εκατοντάδες ταινίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Επισημαίνεται ότι η ταινία είχε αποσπάσει και το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στις αρχές Απριλίου 2013.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συγχαίρει το δημιουργό και τους συντελεστές της ταινίας για τη μεγάλη διάκριση εντός και εκτός συνόρων και εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια ταινία που πρωτοπαρουσιάστηκε και βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας, κατέκτησε τη διεθνή καταξίωση.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις πέρυσι, η βραβευθείσα ταινία του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011 "The Wholly Family" του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Terry Gilliam (ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα), κέρδισε στη συνέχεια το Βραβείο Καλύτερης Eυρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας 2012 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA).