Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
27/6/2013 | αναδημοσίευση από www.aiff.gr

Παράταση υποβολής συμμετοχής ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διανύει το δεύτερο έτος της ζωής του και είναι ήδη δημοφιλής προορισμός για τους απανταχού δημιουργούς.

Κατόπιν, λοιπόν, έντονης απαίτησης εκατοντάδων σκηνοθετών, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της ταινίας τους, ανακοινώνουμε την παράταση στην προθεσμία υποβολής των ταινιών.

Η προθεσμία πλέον ορίστηκε για την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 προκειμένου να προλάβουν να καταθέσουν τις ταινίες τους όλοι οι δημιουργοί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Νύχτες Πρεμιέρας δεν απαιτούν αποκλειστικότητα προβολής ούτε ελληνική πρεμιέρα. Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους, η οποία έχει ολοκληρωθεί τους τελευταίους 12 μήνες, μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ μας.

Ευχαριστούμε πολύ και τους εκατό περίπου, μέχρι ώρας, συμμετέχοντες που διασφαλίζουν την πολυφωνία και την ποικιλομορφία του φρέσκου αυτού διαγωνιστικού τμήματος και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και ευφάνταστες, κινηματογραφικές, μικρού μήκους επιλογές.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σας καλούμε να στείλετε τη μικρού μήκους ταινία σας με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο:

- είτε ηλεκτρονικά (μέσω wetransfer, ή «ανεβασμένη» στα κανάλια dailymotion, youtube ή vimeo με link και κωδικό πρόσβασης) στη διεύθυνση shorts@aiff.gr

- είτε αποθηκευμένη σε dvd, είτε αποθηκευμένη σε usb stick με ταχυδρομική αποστολή ή αυτοπρόσωπη παράδοση στη διεύθυνση:
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Μπενάκη 5
15238
Μεταμόρφωση Χαλανδρίου
Αθήνα

Με οποιοδήποτε τρόπο και αν επιλέξετε να την αποστείλετε, η υποψηφιότητά σας θα πρέπει να συνοδεύεται από την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη (μπορείτε να τη βρείτε εδώ), είτε ηλεκτρονικά σε αρχείο word και συνημμένη στο σχετικό mail είτε τυπωμένη μαζί με το dvd/usb stick.

Η πρόσκληση αφορά σε ταινίες σε φιλμ 35mm ή dcp ή σε ψηφιακή μορφή (οι συγκεκριμένοι τύποι ψηφιακών αρχείων θα ανακοινωθούν σύντομα).

ΒΡΑΒΕΙΑ


Τα βραβεία του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, περιλαμβάνουν, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο, όπως και πέρυσι, έχει χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Σεναρίου.

Μετά από τις προτάσεις που έγιναν στο στρογγυλό τραπέζι του περσινού Φεστιβάλ, όπου και ανακοινώθηκαν οι νικητές, προστίθενται άλλες δύο κατηγορίες βραβείων στην φετινή διοργάνωση, το Β' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

210-6061689
press@aiff.gr
www.cinemag.gr & www.aiff.gr