Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
24/12/2015 | t-shOrt

2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας- Πελοποννήσου

Tο «2o Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» θα διεξαχθεί από τις 20 έως 31 Ιανουαρίου 2016 και διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ  περιλαμβάνει ένα πανόραμα 70 ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ και την οπτική ανθρωπολογία και θα παραβρεθούν οι Frode Storaas από την Νορβηγία και ο  Martin Gruber από την Γερμανία οι οποίοι θα δώσουν σεμινάριο οπτικής ανθρωπολογίας.

Παράλληλες εκδηλώσεις
  • Αφιέρωμα στον Γιώργο Κολόζη με την προβολή 6 ταινιών του, τις οποίες θα προλογίσει ο Γιάννης Κολόζης.
  • Σεμινάριο παραγωγής εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ από τον Νίκο Καλλαρά.
  • Παρουσίαση βιβλίου της Πέπης Ρηγοπούλου με τίτλο  «Θάλαμος ανανήψεως» με εισηγητή τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη.
  • Ημερίδα με θέμα «Τέχνη και ψυχολογία» στην Μεσσήνη
  • Μaster class από την Laure Vermeersch , σκηνοθέτιδα της ταινίας « Αλκυονίδες»
Φέτος το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, Άργος, Αμαλιάδα και Σκάλα Λακωνίας.

Τέλος το φεστιβάλ θα ανοίξει με μία παραγωγή καθαρά μεσσηνιακή με τίτλο It's all Jazz to me του Κυριάκου Λιαράκου. Ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Μάνη και την Νορβηγία με θέμα την ιστορία κάποιων μουσικών της τζαζ που συμμετείχαν στο φεστιβάλ τζαζ που γίνεται στην Καρδαμύλη εδώ και 3 χρόνια. Στην τελετή έναρξης θα συμπράξουν Νορβηγοί και Μεσσήνιοι μουσικοί ενώ την επομένη θα γίνουν διάφορα jam sessions σε καφέ της Καλαμάτας. Οι μουσικοί που θα παρευρεθούν είναι οι Ann Helen Hjemli τραγούδι,  Jhonny Lauritzen πνευστά και  Rodrigo Villagra κοντραμπάσο.