Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
3/1/2018 | t-shOrt

5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων - Απολογισμός

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την συμμετοχή δεκάδων ενδιαφερομένων στα 2 τελευταία εργαστήρια που είχαν προγραμματιστεί.
 
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου. Ο κόσμος από την πρώτη κιόλας μέρα έδειξε την αγάπη και την υποστήριξη του γεμίζοντας την αίθουσα με την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ". Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι αίθουσες δεν άδειασαν ποτέ, περνώντας κυριολεκτικά χιλιάδες θεατές  από τις προβολές των ταινιών. Εκατοντάδες φίλοι του φεστιβάλ βρέθηκαν επίσης στα εργαστήρια, στα masterclass και στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
 
Στους περισσότερους από 6000 υπολογίζονται οι θεατές του βραδινού προγράμματος του φεστιβάλ. Επίσης 380 φίλοι του φεστιβάλ συμμετείχαν σε κάποιο από τα εργαστήρια και τα masterclass.
 
Όπως πάντα μοναδικό ήταν το παρόν της εκπαιδευτικής κοινότητας στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος cineΜαθήματα. Περίπου 4500 παιδιά συμμετείχαν σε προβολές, 600 παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια και ειδικές εκπαιδευτικές δράσεις.
 
Περίπου 3,5 τόνοι τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από το προαιρετικό κοινωνικό εισιτήριο του φεστιβάλ.
H τελετή λήξης του φεστιβάλ ήταν φαντασμαγορική με προβολές ταινιών από μαθητές σχολείων της Κρήτης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του φεστιβάλ «CineΜαθήματα».
Οι μαθητές-δημιουργοί των ταινιών, οι εκπαιδευτικοί και οι θεσμικοί φορείς, κατέκλυσαν την αίθουσα και γέμισαν με ενέργεια το χώρο προσφέροντας το καλύτερο κλείσιμο του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η αυλαία άνοιξε και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε αναλυτικά τον Απολογισμό του 5ου CFF