Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/9/2018 | t-shOrt

Το "Copa - Loca" του Χρήστου Μασσαλά στην κούρσα προς τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2019

H βραβευμένη μικρού μήκους ταινία "Copa - Loca" του Χρήστου Μασσαλά, μετά την επιτυχημένη πορεία της σε περισσότερα από 100 διεθνή φεστιβάλ, είναι η μοναδική ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στην προκριματική φάση των επερχόμενων βραβείων Όσκαρ (2019).

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών του 2017, υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κέρδισε το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018 και βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ Ρέικιαβικ, Σεράγεβο, Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Nouveau Cinema του Μόντρεαλ και Φεστιβάλ Λιντς, ενώ προβλήθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του New Directors/New Films και στα φεστιβάλ Clermont-Ferrand, Σεράγεβο, AFI Fest και Tάμπερε.


Σύνοψη

Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Τζένη Χειλουδάκη.

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Θεωρία Κινηματογράφου και Σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Broadway», το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε από το Sundance Lab.

Δείτε λεπτομέρειες για την ταινία και το τρέιλερ εδώ.