Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
19/4/2019 | αναδημοσίευση από athinorama.gr

Ο Βασίλης Κεκάτος στο διαγωνιστικό των Κανών με τη νέα του μικρού μήκους

Η ανοδική πορεία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου συνεχίζεται ακάθεκτη, μιας και μετά την επιτυχημένη σταδιοδρομία της ευφυούς μικρού μήκους του «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν», τώρα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κρουαζέτ και το φεστιβάλ των Κανών (14-25/5).
 
Το εισιτήριο για την πρωτοκλασάτη διοργάνωση τού εξασφάλισε η νέα μικρού μήκους του με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», η οποία θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο αντίστοιχο διαγωνιστικό τμήμα, αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο των κόσμο.

Η υπόθεσή της αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Βασίλης Κεκάτος με τη «Σιγή των Ψαριών» είχε συμμετάσχει στα διαγωνιστικά τμήμα εξαιρετικά σημαντικών φεστιβάλ όπως του Λοκάρνο και του Σάντανς, ενώ βραβεύτηκε διπλά στο φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, β’ καλύτερη ταινία ). Με τη σειρά μας, του ευχόμαστε καλή επιτυχία!