Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
2/6/2020 | t-shOrt

Ο Χρυσός Φοίνικας του Βασίλη Κεκάτου ελεύθερος στο YouTube για λίγο

Έναν περίπου χρόνο πριν, ο Βασίλης Κεκάτος, έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Καννών. 
"Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς", σε σενάριο του ίδιου και παραγωγής της Blackbird Production, είναι διαθέσιμη online και μπορούμε να την απολαύσουμε για λίγες μόνο ημέρες, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο We Are One Film Festival.

Σύνοψη: Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.   

Ο Βασίλης Κεκάτος αναφέρει για τη μικρού μήκους ταινία του:

"«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς», είναι μια ταινία gay θεματικής, στην οποία προσπάθησα να μη θίξω καθόλου το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολύ σπουδαία έργα, όπου το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες, είναι το ότι είναι gay σε μια straight κοινωνία. Στη δική μου ταινία, προσπάθησα να πάρω σαν δεδομένη τη σεξουαλική ταυτότητα. Οι δύο χαρακτήρες που παρακολουθούμε είναι δύο gay άντρες. Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτό και ας δούμε τι υπάρχει μετά".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ.